Hieronder een aantal veel gestelde vragen

Is een 360 graden foto tour op Google maps / streetview duur?

Nee, Een 360 graden foto tour inclusief het compleet geschikt maken voor Google is bij ons niet duur. In de meeste gevallen kost dit minder dan een kleine advertentie in een dagblad (ligt na een dag al bij het oud papier). Een 360 graden foto tour geschikt voor Google heeft een lange looptijd. Doorgaans ca. 5 jaar (lees optimaal rendement op uw investering). Vraag nu een offerte aan voor uw bedrijf!

Hoelang is de fotograaf bij ons bezig?

De tijdsduur die nodig is voor de fotograaf hangt sterk af van de omvang van het bedrijf.
Doorgaans ligt dit tussen de 30 minuten en 60 minuten.

Mogen er mensen aanwezig zijn (in beeld)?

Ja, dit mag wel. Echter de voorwaarde van Google is dat gezichten onherkenbaar gemaakt moeten worden. Dit laatste komt niet ten goede aan de kwaliteit van de foto. Daarom adviseren wij de foto’s te maken zonder mensen in beeld.

Waar moet ik op letten voordat de fotograaf aan de slag gaat?

Voordat de fotograaf aan de slag gaat vragen wij u om goed de omgeving te bekijken. Mogelijk staan er voorwerpen die u liever niet op de foto terug wilt zien. Die kunt u dan alvast weghalen.

Uit hoeveel foto's bestaat een complete 360 graden foto tour (Streetview)?

Het aantal foto’s dat gemaakt wordt hangt af van de omvang van het bedrijf. De foto’s die buiten worden gemaakt hebben een tussenliggende afstand van maximaal 3 meter. De foto’s binnen wordt door de fotograaf bepaalt. Hierbij wordt rekening gehouden met logische stappen door het bedrijf. Doorgaans ca. 2 meter tussenruimte tussen de foto’s.

Wat zijn de kosten om de foto's op de server van Google te plaatsen?

Er zijn geen kosten aan het plaatsen van de foto’s op de server van Google. Google brengt u dus helemaal niets in rekening voor de 360 graden foto tour. De enige kosten die u betaald is voor het maken van de foto’s en het werk om deze als tour op de Google server te plaatsen.

De fotograaf is geweest. Wanneer staan de foto's op Google?

Doorgaans worden de 360 graden foto’s binnen enkele dagen op Google geplaatst. Nadat de foto’s op Google geplaatst zijn, duurt het ca. 72 uur voordat de tour helemaal werkt (controletijd Google).

Is de elektronische beveiliging binnen mijn bedrijf zichtbaar op de foto's?

Ja, die is zichtbaar. Maar als u aan de fotograaf kenbaar maakt dat u dit niet wenselijk vind. Dan worden deze via een fotoprogramma onzichtbaar gemaakt.

Kan ik de 360 graden tour ook op mijn website plaatsen?

Ja, het is mogelijk om de 360 graden foto tour via een embedded link vanuit Google op uw website te plaatsen. Al onze klanten ontvangen de originele foto’s ook los. Deze kunnen eventueel door uw webmaster verwerkt worden op de website.

Kan ik de 360 graden tour ook plaatsen op social media b.v. Facebook?

Ja, de foto’s kunnen via een embedded link vanuit Google ook op Facebook geplaatst worden als tour. Tevens is het mogelijk om losse 360 graden foto’s op Facebook te plaatsen, Facebook herkend dat het dan gaat om een 360 graden foto.

In mijn winkel heb ik met seizoenen te maken. Moet ik nu iedere keer nieuwe foto's laten maken?

Dit kan natuurlijk wel. Hiervoor kunnen wij speciale afspraken voor maken met u. Maar het is geen noodzaak. Het gaat namelijk om de sfeer binnen uw bedrijf. Deze veranderd meestal niet elk seizoen zodanig dat de uitstraling totaal anders is.

Tijdens het verkoop gesprek had de verkoper het over ' Google Mijn Bedrijf '. Hoe werkt dit?

Met Google Mijn Bedrijf kunt u eenvoudig uw gegevens op Google onderhouden. Ga naar Mijn Bedrijf voor instructie.

Moet de klant de streetview app op de telefoon hebben om mijn 360 graden foto's te kunnen zien?

Nee, dit is niet noodzakelijk. De 360 graden foto’s zijn ook al zichtbaar via de normale zoekmachine van Google. Daarnaast gebruiken heel veel mensen inmiddels Google Maps (o.a. als navigatie). Ook hier ziet de klant de 360 graden foto’s.

Hoelang blijven de 360 graden foto's op de server van Google staan?

De 360 graden foto’s blijven voor onbepaalde tijd op de server van Google staan. Wij adviseren u om een 360 graden tour opnieuw te laten maken als er grote veranderingen in het bedrijf zijn aangebracht. Denk hierbij aan een verbouwing en / of vervanging van het interieur. Doorgaans heeft een 360 graden fototour een levensduur van ca. 5 jaar.

Hoe ontvang ik de beloofde originele 360 graden foto's?

Nadat de 360 graden tour op Google is geplaatst worden de originele foto’s aan u verzonden via een email van wetransfer. In deze email treft u een downloadlink aan met de foto’s.

Mag ik de originele foto's overal voor gebruiken?

Ja, de originele foto’s die wij u ter beschikking stellen mag u overal voor gebruiken. Vanaf het moment dat de factuur is betaald bent u eigenaar van dit beeldmateriaal.

Kan de fotograaf ook een aantal foto's maken van o.a. ons team?

Ja, dit is mogelijk. U kunt ook normale professionele foto’s laten maken door onze fotograaf. Bespreek dit voordat de fotograaf naar u toe komt. Dan kan hij dit inplannen (tijd).

Is NextB onderdeel van Google?

Nee, NextB is geen onderdeel van Google. NextB heeft als Trusted Fotograaf een samenwerking met Google.

Uw vraag staat er niet bij?

Stel uw vraag dan via de online medewerker. Klik hiervoor rechtsonderdaan het scherm op de groene knop. Mocht er geen medewerker beschikbaar zijn kunt u daar een bericht achterlaten.